Таг животни

животни / од Биљана Јовановска -

Еве кои животни се попаметни од луѓето

Луѓето не се најпаметните суштества на Земјата, тврдат научниците. Тие наведуваат дека некои видови животни, на свој начин се многу поинтелигентни од луѓето. Како на пример делфините. Ние обично сметаме…

инфо / од Биљана Јовановска -

Водени мечиња – најиздржливите животни на планетата, еве и зошто

Кога некој ќе спомне издржливост во природата, сите обично помислуваат на различни инсекти за кои се смета дека можат да преживеат и нуклеарна експлозија. Но во природата се крие уште…