Таг живот

живот / од Биљана Јовановска -

ТАКВА БЕШЕ ТАА ПРИЈАТЕЛЕ,ЗА СИТЕ ТУКА…ЗА НЕА НИКОЈ….

Автор: Девојката од челик. Таква беше таа пријателе, за сите тука…за неа никој… Таа беше идол на невремето.Бегаше од секоја можна среќа…слушајќи ги сите предизвици на животот…Среќата и беше пред…

живот / од Биљана Јовановска -

Ова семејство година дена не јаделе шеќер: Погледнете што им се случило…

“Некогаш бев здрава, или барем така мислев. Имав доволно енергија за да го избуткам некако денот. Секако, со конзумација на енергетски пијалоци со кои не бомбардираат во ТВ рекламите”, вака…

sci-fi / иднина / од Биљана Јовановска -

5-те најголеми мистерии на Универзумот

Најголемите мистерии на универзумот кои се уште остануваат неразрешени. Неколку прашања кои со векови го измачуваат човештвото, и кои се уште остануваат неодговорени. 1. Дали сме сами во вселената? Научниците…

размисли / од Биљана Јовановска -

Митови за преживувањето поради кои нема да преживеете

Благодарение на бројни серии и филмови за преживување, постојано можеме да слушнеме совети во врска со тоа како да се снајдеме во ситуација кога сме изгубени во непознат простор. Меѓутоа,…

живот / од Биљана Јовановска -

Никогаш немојте да пиете кафе помеѓу 8 и 9 наутро, еве зошто!

Доколку сте ранобудец, тоа кажува дека имате здраво животно темпо, одлично расположение и одличен начин за ноќен одмор, но доколку ја избегнувате оваа утринска навика вие ќе го зајакнете вашето…

живот / од Биљана Јовановска -

25 едноставни работи кои ќе го продолжат вашиот живот

Живееме во модерно време кадешто ги запоставуваме секојдневните здрави работи, во оваа статија станува збор за едноставни работи кој ќе го подобрат вашето животно темпо. Пешачете дневно минимум 30 минути….