Таг занимливо

живот / од Биљана Јовановска -

Како изгледа совршениот маж според описот на девет годишно девојче?

Малата Блер е потполно луда по момчиња и сака да замислува дека Џастин Бибер е нејзиното момче. Меѓутоа, нејзината девет годишна другарка Брук мисли дека нејзиниот дечко во иднина би…

живот / од Биљана Јовановска -

За што луѓето најмногу штедат?

Луѓето повеќе штедат за годишен одмор, отколку за деновите во старост. Големиот дел од луѓето немаат долгорочни финансиски планови. Дури 36% од вработените во Велика Британија ставаат пари на страна…

вести / од Биљана Јовановска -

Дали се заљубува нашето срце, или нашиот мозок?

Процесот на заљубување кај некои личност трае помалку од една секунда. Всушност, потребна е само петина од секундата за да се почувствувате како да ве погодила Аморова стрела. Студиите покажаа…

архитектура / од Биљана Јовановска -

Големата валкана тајна на највисоките згради на светот

Мораме да ве разочараме! Најголемите згради на светот имаат валкана тајна. Всушност тие се обична измама. Еве за што се работи. Организацијата “Council on Tall Buildings and Urban Habitat”, направи…

живот / од Биљана Јовановска -

Нов начин како девојките да дојдат до необична боја на коса

Сигурно ги памтите оние сокови од кесичка наречени “Step”. Но дали може да предпоставите дека освен за пиење, тие служат и за уште нешто друго? Овој прав девојките го користат…