Таг вода

иновација / од Биљана Јовановска -

Зошто за само неколку години нема да има магла? Погледнете…

Ловењето магла, ќе биде сериозна работа во иднина. Светската тема во последната декада може да се реши само на еден начин – со вода. Човечката популација, како целина, е се…

живот / од Биљана Јовановска -

Преку ноќ добивте килограм и половина? Еве и зошто…

Водената тежина е одговорно за наглото зголемување на килограми, посебно кога наутро ќе се разбудиме 1,5 килограми потешки од изминатиот ден. Кај здравите поединци, ова се смета за нормално. Нивото…

живот / од Биљана Јовановска -

Популарни медицински митови во кои не треба да веруваме

Денес, веројатно најмногу митови гледаме во полето на медицината. Ги има стотина, некои се толку бесмислено што тешко е да пронајдете луѓе кои веруваат во нив. Шеќерна хиперактивност Мит: Шеќерот…

живот / од Биљана Јовановска -

Неколку причини поради кои не можете да го остраните вишокот сало од стомакот

И после неколку диети се уште не можете да ги закопчате старите фармерки? Постојат неколку причини поради тоа… 1. Ви недостасува магнезиум Нашиот организам има потреба од магнезиум поради 300…

видео/аудио / од Биљана Јовановска -

Ова е најмистериозното место на планетата, еве и зошто! – Јакобов бунар

Јакобов бунар е дефинитивно едно од најубавите, најмистериозните и најопасните места на светот! Јакобов бунар е едно од најдлабоките подводни пештери на светот. Се наоѓа во Тексас и представува едно…

денешно / од Биљана Јовановска -

Зошто е штетна флашираната вода?

Флашираната вода често предизвикува главоболка, а се поврзува и со разни здравствени проблеми, како дебелеење, неплодност и срцев удар, покажуваат најновите истражувања спроведени во Британија. Главните проблеми во флашираната вода…