Таг уметност

креативно / од Биљана Јовановска -

Нема да ви се верува што прави овој човек на плажите во Сан Франциско

Андрес Амадор на плажите во Сан Франциско прави чуда! Откријте за што станува збор… Ако некогаш сте биле во Сан Франциско или пак имате среќа да живеете таму, можеби сте…

живот и забава / од Биљана Јовановска -

Болна уметност: Со игла и конец прави портрети на дланка (Фото) (Видео)

Давид Ката ужива во својата дланка правејќи лица на значајни луѓе, а потоа со болно кинење на конците на раката му се прави портрет кој му останува некое време. Давид…

арт / од Биљана Јовановска -

Пиксел како инспирација за уредување на домот

Сликарите кои сликаат поентилизам и дивизионизам биле фасцинирани од нивното дело кое создавало илузија во очите на набљудувачите. Креаторот на оваа техника која настанала во Франција во втората половина на…

арт / од Биљана Јовановска -

Скулптури од песок

Иако понекогаш не нервира зошто се лепи за нашите нозе и зошто неговата топлина понекогаш не тера да потскокнуваме по плажата, песокот може да биде доста интересен. Наместо времето да…

арт / од Биљана Јовановска -

Влезете во стрипот

Јапонските уметници очигледно се големи фанови на дво-димензионалниот свет (што докажува и популарноста на стрипот во оваа земја), а љубителите на стрипот тотално “полудеа” по него. Изложбата, која е пред…