Таг тело

мода / од Биљана Јовановска -

Ова е најубавото женско тело, а има и причина за тоа! (Галерија)

Кели Брук, познатиот британски модел, представи нова колекција на костими за капење, во која изгледаше фантастично. Сигурно, секоја дама би посакала да изгледа како неа, на плажа. Убавата Кели Брук…

живот / од Биљана Јовановска -

Ако ова не ве мотивира да ослабете, ништо нема!

Погледнете колку застрашувачки изгледа тна термовизиска слика телото на крупен човек кога ќе се спореди телото на личност со нормална телесна тежина. Дебелината не се вклопувала во суровите модерните стандарди…

живот / од Биљана Јовановска -

Биологија на Алтруизмот: Како влијаат добрите дела врз човечкото тело?

Во последниве години , научниците ги проучуваа влијанијата на добри дела и нивните ефекти врз човечкото тело. Многу истражувања заклучија дека алтруизмот – желбата да несебично им помогнеме на другите…