Таг свет

живот / од Биљана Јовановска -

Пронашол паричник, а она што го направил потоа ќе ве разнежни…

Непознат пронаоѓач чесно го вратил паричникот на вистинскиот сопственик, но освен тоа, тој му укажал и дека треба да биде дарежлив и да прави добри дела. Како што пишуваат странските…

живот и забава / од Биљана Јовановска -

Ова момче ја има најдобрата работа на светот, погледнете зошто!

Ендру Смит ја има работата од соништата. Тој е платен 93.000 долари годишно за да работи на промоција на Австралија. Тој секојдневно скока од падобрани, едри, ги посетува најдобрите плажи…

иновација / од Биљана Јовановска -

Светот го доби најточниот и најпрецизниот часовник

Новиот атомски часовник е претставен на 3-ти април и е три пати поточен и попрецизен од својот претходник. Американскиот национален институт за стандарди и технологија (NIST), наведува дека новиот часовник…

ново / од Биљана Јовановска -

5 засекогаш изгубени работи кои би го промениле светот

Каков би бил светот денес, доколку не била уништена лабораторијата на Тесла и останати други мистерии… 5. Библиотеката во Александрија Тоа била најголемата, најпознатата и највлијателната библиотека на светот. Кога…