Таг приказна

мотивација / од Биљана Јовановска -

Поучна приказна: Пријатели среде пустина…

Двајца пријатели оделе низ една пустина. По патот се скарале и едниот го удрил другиот. Удрениот се почувствувал повредено, но молчејќи напишал во песокот: – “Денес добив удар од мојот…

мотивација / од Биљана Јовановска -

Поучна приказна: Шефот – презентер и 1000 луѓе во трговскиот центар

Во еден светски трговски центар присуствувале луѓе, се со цел да се поттикне хуманата свест кај мнозинството граѓани. Организаторот на акцијата наполнил просторија со балони. Во акцијата учествувале 1000 луѓе,…

размисли / од Биљана Јовановска -

Најтажната приказна што некогаш сте ја прочитале: Очите на мојот татко!

Најтажната приказна што некогаш сте ја прочитале: Очите на мојот татко! Постоеше едно момче, слабичко со болникав изглед кое го сакаше фудбалот со сето свое срце. Не пропушташе ниту еден…