Таг Музика

видео/аудио / од Биљана Јовановска -

Eyesburn доаѓаат во Македонија

Белградскиот кросовер состав Eyesburn во мај започнува регионална турнеја, која за сега ги опфаќа Србија, Македонија и Босна и Херцеговина. Како најава на концертната агенција “Papi Chulo” пишува дека тоа…

арт / од Биљана Јовановска -

Човекот кој ги поместуваше границите – Џон Ленон

Животот понекогаш му бил нежна мајка, но и лоша маќеа. Тешкото детство и растењето оставиле длабока трага во скриените одаи во неговата душа. Татко му го напуштил семејството веднаш по…

видео/аудио / од Биљана Јовановска -

Проекција на филм – 103: Љубовно Писмо До Алтернативната Култура

На 12 април, утре, во НУЦК Трајко Прокопиев во Куманово во 20:00 часот ке се одржи проекција на документарниот филм “Љубовното писмо до алтернативната култура”. Љубовно Писмо До Алтернативната Култура…