Таг луѓе

животни / од Биљана Јовановска -

Еве кои животни се попаметни од луѓето

Луѓето не се најпаметните суштества на Земјата, тврдат научниците. Тие наведуваат дека некои видови животни, на свој начин се многу поинтелигентни од луѓето. Како на пример делфините. Ние обично сметаме…

живот / од Биљана Јовановска -

5-те најголеми митови за богатите луѓе

Истражувачите ги испитувале митовите кои луѓето ги поврзуваат со богатите луѓе. Потоа еден истражувач напиша книга после 100 интервјуа со милионери со што ги разби најголемите митови поврзани со нив….

живот и забава / од Биљана Јовановска -

Само 2% од луѓето гледаат снајперист на овие фотографии

Сајмон Менер одлучил да дознае како снајперистите се камуфлираат и прикриваат. Поминал некое време со германските војници и ги фотографирал нивните резултати во камуфлирањето, кои се навистина неверојатни. Општо е…

инфо / од Биљана Јовановска -

Мини тест: Оваа задача можат да ја решат само интелигентни луѓе + нејзиното решение

За оваа задача велат дека можат да ја решат само интелигентни луѓе. Меѓутоа, дури и ако не успеете, немојте да се разочарате ќе го видите нејзиното решение. Всушност, ова е…

живот / од Биљана Јовановска -

Денес се милијардери: Ова се луѓето кои го променија интернетот

Винт Церф, Боб Кан имиња кои сигурно не ви звучат познато, меѓутоа тие се едни од најважните и најзаслужните луѓе за интернетот кои го познаваме денес… Винт Церф и Боб…

живот / од Биљана Јовановска -

Колку време спијат едни од најуспешните луѓе во светот?

Денот е премногу краток, а светски успешните луѓе би одбрале поголем дел да поминат во канцеларија, отколку во кревет. Колку време спијат едни од најуспешните луѓе на светот? Џек Дорси…

документарци / од Биљана Јовановска -

Погледнете како изгледа старогрчка машина за мачење луѓе (Видео+Фото)

Една од најбруталните справи за мачење во историјата на човештвото. Оваа справа е наречена Фаларисовиот бик, и е користен во античка Грција. Осудениците се затворани во статуата бик каде биле…