Таг Кина

живот / од Биљана Јовановска -

Дали имате претпоставка што е ова? – Погледнете за што се работи!

Црвената плажа е прекрасен простор кој се наоѓа во заштитениот природен резерват во Речната делта Лиаохе, околу 30 километри југозападно од градот Панџин во Кина. Плажата е долга 26 километри…

живот / од Биљана Јовановска -

Пресуши најголемото слатководно езеро во Кина

Појанг, најголемото слатководно езеро и една од најпопуларните туристички атракции во Кина, речиси потполно пресуши. Пресушувањето на езерото во централната провинција Џангси, кое покривало површина од околу 4.500 квадратни километри…

инфо / од Биљана Јовановска -

Кина има фабрика за масовно клонирање

Масовното клонирање не е повеќе резервирано за научно-фантастичните филмови – 18 години откако е клонирана прочуената овца Доли, светот благодарение на кинеската команија БГИ доби постројка која буквално произведува 500…

вести / од Биљана Јовановска -

Смртна казна за акушерката која продавала бебиња за 7.800 долари

Кинескиот суд одлучи, смртна казна за поранешната акушерка Чанг Шусиу која продавала штотуку родени бебиња за 7.800 долари. Чанг продала седум новороденчиња во кинеската провинција Шанси, со што ги лажела…