Таг истражување

живот / од Биљана Јовановска -

Доколку патувате во оваа туристичка дестинација најверојатно дома ќе се вратите со вишок…

На патувањата сите сакаат да се опуштат и да ги пробаат локалните специјалитети, не размислувајќи многу за калориите што ги внесуваат или за проблеми со холестеролот. Најновото истражување покажа колку…

живот / од Биљана Јовановска -

Која е причината поради која сингл луѓето се поголеми среќници од оние во врска?

Луѓето кои не се во врска се депресивни и сакаат што побрзо да го променат својот сингл статус. Меѓутоа, не брзајте затоа што и сингл статусот си има свои предности….

живот / од Биљана Јовановска -

Ова се најчестите причини за развод

Распадот на бракот не се случува преку ноќ. Воглавно се работи за бавна акумулација на незадоволство, преполна со емотивни нагазни мини, кои евентуално експлодираат во развод. Меѓутоа, донесување на одлука…

здравје / од Биљана Јовановска -

Докажано: Дали е штетно кафето?

Веројатно нема позастапена прехрамбена навика на нашите простори од пиењето кафе. Кафето го конзумираат поголемиот дел од населението од речиси сите возрасти. Единствената разлика е во количината, начинот и видот…

живот / од Биљана Јовановска -

Зошто озборуваме?

Изгледа дека сите го правиме тоа, но конечно е откриено која е причината поради која го правиме тоа. Психологот Лаурент Бегуе вели дека оговарањето е сосема вообичаено однесување. Отприлика 60%…

живот / од Биљана Јовановска -

Дали протеините се навистина толку здрави колку што се зборува?

Најновите истражувања покажаа дека треба да бидеме внимателни со конзумирањето на протеини, и дека не би требало да ја пречекориме дневната количина од 0,8 грама по килограм тежина. Додека многу…

живот / од Биљана Јовановска -

Научниците открија: Ова е најсмешниот виц на светот!

Изгледа дека науката станува дел од нашето секојдневие, а во последното истражување беше опфатен и најсмешниот виц на светот. Британскиот истражувач Ричард Вајзман напорно работел за да успее да ја…