Таг интернет

живот / од Биљана Јовановска -

Фотографијата од доење која предизвика бес на интернет

Оваа фотографија предизвика бес на интернет, бидејќи практично не ги задоволувала естетските критериуми, односно критериумите на општеството навикнато на Фотошоп. Поглендете ја фотографијата која корисниците на Фејсбук сметаат дека никој…

вести / од Биљана Јовановска -

Дали е ова исчезнатиот Малезиски авион?

Сателитската снимка изгледа го покажува исчезнатиот Малезиски авион на небото над џунглата. Фотографијата е превземена од Tomnod, веб-сајт за пребарување кој во моментов го користат стотици илјади луѓе во обид…

интернет / од Биљана Јовановска -

Вашите омилени страници, некогаш и сега

Паралелно со интернетот се развивале и веб-страните на познатите сервиси и услуги. Екипата од BuzzFeed направи видео кој на момент ќе ве врати во почетоците на интернетот. Далечната 1998, Гугл…

живот / од Биљана Јовановска -

Поминаа цела недела без интернет – дали преживеаа?

Агенцијата Mother London направи еден забавен експеримент. Пет луѓе се согласија да учествуваат во нивниот проект и да поминат недела ден без интернет. Недела дена не смееле да ги користат…

интернет / од Биљана Јовановска -

Ако интернетот е свет, каде би живееле?

Еден уметник, на својот профил на сајтот на Deviant Art претстави необична “карта на интернетот” која детално ги опишува распоредите на интернет сајтовите на мапата на Земјата. Мартин Ваггик е…

интернет / од Биљана Јовановска -

Која е личноста што ќе го направи Гугл попаметен од човекот?

Човекот позади новата Гуглова аквизиција вредна 500 милиони долари беше дете гениј кое било мајстор во шах и кратор на игри пред да премине на полето на вештачката интелигенција. Демис…

интернет / од Биљана Јовановска -

Како да симнете филм од интернет за само една секунда?

Јужна Кореја ни подготвува револуција во мобилниот интернет! Јужна Кореја ќе ни го представи неверојатно брзиот 5G мобилен интернет сервис, со чија помош ќе можеме цели филмови да ги симнуваме…