Таг храна

здравје / од Биљана Јовановска -

Дали влакното од коса што ќе го најдете во храната е штетно по вашето здравје?

Да, луѓето се гадливи суштества, тоа е еден вид на одбранбен механизам. Често, многу луѓе знаат исто да изреагираат кога ќе пронајдат влакно од коса во своето јадење, тие најчесто…

здравје / од Биљана Јовановска -

Колку се всушност опасни инсектите во храната?

Луѓето по природа се многу гадливи суштества. Ваквата реакција е поради еволутивни причини, бидејќи гадењето ни помага да се заштитиме од одредени болести, но поради некои работи правиме навистина големи…

здравје / од Биљана Јовановска -

Ја јадеме секој ден, а лоша е за зглобовите, кожата и шеќерот

Како што одредени видови на храна можат да го зајакнат телото и имунолошкиот систем, исто така одредени намирници можат да предизвикаат несакани ефекти. Една од овие намирници секојдневно ја внесуваме…