Таг Гугл

интернет / од Биљана Јовановска -

Гугл го откупи Бостон Динамикс, погледнете за што станува збор

Пред некое време Гугл ја откупи најголемата фабрика која произведува роботи, Boston Dynamics. Тоа не е единствената компанија која Гугл ја има присвоено во скоро време која произведува роботика. Веројатно…

интернет / од Биљана Јовановска -

Зошто наочарите на Гугл намерно имаат слаба батерија?

Ваквиот случај предизвика бес кај многу корисници на овие наочари, но во прашање е позитивна промена базирана на приватноста и надзорот на корисниците. Наочарите на Гугл имаат намерно слаба батерија…

инфо / од Биљана Јовановска -

Најголемата соларна електрана на светот е толку моќна што им ги држи крилата…

Најголемата соларна електрана на светот е толку моќна што им ги држи крилата на птиците кога ја надлетуваат… Овој систем е лансиран во калифорниската пустина Мохаве и представува најголема електрана…

интернет / од Биљана Јовановска -

Гугл им ја продаде Моторола на Кинезите за 3 милијарди долари

Компаниите Гугл и Леново на 29 јануар склучија договор на основа на која Леново планира превземање на Motorola Mobility единицата за смартфони. Гугл во 2012 ја купил Моторола за 12,5…

интернет / од Биљана Јовановска -

Зошто Гугл сака да биде попаметен од човекот?

Гугл објави дека неговата мисија е да ги обедини сите информации на светот, а веќе долго се шпекулираше дека во тоа може да им помогне вештачката интелигенција. Во понеделникот Гугл…

интернет / од Биљана Јовановска -

Дали ја знаете оваа опција на Google Chrome?

Компанијата Гугл во 2012 година лансираше проект наречен “Build with Chrome” вирутелен агол кој им овозможува на корисниците да си играат со виртуелни Лего коцки во самиот пребарувач. Првобитно оваа…

интернет / од Биљана Јовановска -

Која е личноста што ќе го направи Гугл попаметен од човекот?

Човекот позади новата Гуглова аквизиција вредна 500 милиони долари беше дете гениј кое било мајстор во шах и кратор на игри пред да премине на полето на вештачката интелигенција. Демис…