Таг документарец

документарци / од Биљана Јовановска -

Документарен филм во чест на актерот Игор Маџиров (целиот филм)

13 години без детето со црвената коса, 13 години без Игор Маџиров. Како што најавивме, еве го споделуваме со вас документарниот филм “Интервју за Игор”. Игор Маџиров беше еден од…

архитектура / од Биљана Јовановска -

Бразилија – најфутуристички град од шеесетите

Бразилскиот архитект Оскар Нимејер кој почина пред три дена (5 декември) остана најзапаметен по неговиот најексцентричен проект – дизајнирање на градот Бразилија. Модернистичката архитектура на Нимејер го смести главниот град…