Таг човек

креативно / од Биљана Јовановска -

Она што го прави овој човек, остава без текст, но има еден проблем…

Хорхе Родригез Херада прави портрети кои ќе ве фасцинираат. Во нивното креирање користи разни материјали, а огромните портрети се видливи само од птичја перспектива што претставува единствен проблем. Неговите уметнички…

живот / од Биљана Јовановска -

Приказна за човекот кој поместил планина поради својата љубов

Дашрат Мањи живеел во малото село Гахлоур во Индија. Најблиската медицинска установа била оддалечена 8 километри по воздушна линија, а 50 километри по копно. Проблем била големата планина која блокирала…

живот / од Биљана Јовановска -

Моќта на една личност

Кратко инспиративно видео кое влијае на секојдневното размислување кај луѓето кои сакаат да направат одредени промени во светот. “Биди промената која сакаш да ја видиш во светот”.

креативно / од Биљана Јовановска -

Нема да ви се верува што прави овој човек на плажите во Сан Франциско

Андрес Амадор на плажите во Сан Франциско прави чуда! Откријте за што станува збор… Ако некогаш сте биле во Сан Франциско или пак имате среќа да живеете таму, можеби сте…

интернет / од Биљана Јовановска -

Која е личноста што ќе го направи Гугл попаметен од човекот?

Човекот позади новата Гуглова аквизиција вредна 500 милиони долари беше дете гениј кое било мајстор во шах и кратор на игри пред да премине на полето на вештачката интелигенција. Демис…