Таг британија

инфо / од Биљана Јовановска -

Нема да ви се верува што произведуваат овие доктори во Велика Британија!

Болница во Велика Британија одгледува носеви и крвни канали – правејќи делови од телото по мерка, користејќи матични клетки. Неколку пациенти веќе добиле органи направени по мерки, дишни патишта, крвни…

вести / од Биљана Јовановска -

Британија во страв, еве каков ѕвер се појави близу брегот!

Тие се неприкосновени предатори од океанот, вооружени со неверојатно силни и остри заби способни за убивање на секаков плен а пливаат со брзина од 50 километри на час. Тие се…

размисли / од Биљана Јовановска -

Британија со години креира хибридни луѓе и животни

Британската влада во 2008 година го одобрила законот за креирање хибридни ембриони кои се добиваат со комбинација помеѓу човековата и животинската генетика. Од 2008 до 2011 година се креирани 150…

живот / од Биљана Јовановска -

Ова е најубавиот коњ на светот – Цигански Ванер

Цигански Ванер, познат и како Цигански коњ. Обоен мал коњ, претставува прекрасен коњ кој доаѓа од Британските острови. Овој вид селективно се одгледува последните 60 години, а дури во 1996…

инфо / од Биљана Јовановска -

Британија го освои првиот медал на снег во Сочи

Сноубордерката Џени Џонс и го донесе првиот медал на Велика Британија во спорт на снег, на Зимските олимписки игри. Џени освои бронза во дисциплината слопстајл, каде што прва шампионка стана…

вести / од Биљана Јовановска -

Зошто местото на падот на американскиот хеликоптер е опасно за околината?

Местото на падот на американскиот хеликоптер е во британската грофовија Норфлок, и представува закана за локалното население. Главната закана е расфрлената муниција, експлозивите и сличните вооружени делови од опремата кои…

вести / од Биљана Јовановска -

Дали родителите знаат што прават нивните деца на интернет?

Поголемиот дел од родителите не знаат што прават нивните деца на интернет, покажа новото истражување. Во истражувањето кое го спроведе компанијата за софтверска безбедност “McFee”, речиси 74% од 1.301 родители…