Категорија интервју

интервју / од Биљана Јовановска -

КОГА БЕВ СТУДЕНТ… СО ЖАРКО ДИМИТРИОСКИ: ПОСТАРИТЕ АКТЕРИ МЕ ПИШМАНИЈА ЗА ФДУ, ПА ВЛЕТАВ ВО НОВИНАРСКИТЕ ВОДИ

Јавноста го препознава Жарко Димитриоски како популарниот водител на шоуто „Еден на еден“, но голем дел не знаат дека тој е креативен директор на истоимената маркетинг агенција која што комплетно…

интервју / од Биљана Јовановска -

ИНДИРА КАСТРАТОВИЌ: „НАУЧЕНА СУМ ДА СЕ БОРАМ ЗА ОНА ШТО ГО САКАМ“

Ја сретнавме Индира Кастратовиќ во кафе-барот во комплексот на спортската сала Јане Сандански. Пријатна, опуштена во својот природен амбиент, како риба во вода. Помеѓу секој коментар или насмевка крева глава…

интервју / од Биљана Јовановска -

Битолчанка разубавува девојки подобро и од пластичен хирург, само со фитнес! – Интервју

Навидум обична девојка од Битола, но доколку се најдете во нејзина близина ќе сфатите дека таа е се само обична не. Она што ја прави необична не е само  физичкиот…

интервју / од Биљана Јовановска -

think24.mk истражува – Македонците заработуваат огромни пари од Каирос планет

think24.mk истражува, колку македонци се вклучија во Каирос и дали е сигурно да се заработува од тоа? Денека правиме интервју со човекот кој ги вклучи скоро половина кумановци во Каирос…

вести / од Биљана Јовановска -

Интервју со Филип Достовски: Со маслото од канабис го победив ракот

Филип Достовски својот втор живот му го должи на маслото од канабис. Пред камерата на Сител, младиот скопјанец раскажува дека на 15 годишна возраст му бил дијагностициран рак, прво се…

живот / од Биљана Јовановска -

Ова е човекот кој има извадено најмногу бугарски пасоши во Македонија – Еве како да извадите бугарски пасош

На кафе муабет со човекот кој е најдолго во посредување за поднесување на бугарски државјанства! Денеска во Скопје го сретнавме човекот кој вади бугарски државјанства во Македонија. Човекот кој е…

интервју / од Биљана Јовановска -

ИНТЕРВЈУ НА ДИРЕКТОРОТ НА УБК ЗА ПРЕС24: Како УБК ги анализира насилните протести? Кои странски државјани ја нарушуваат безбедноста на Македонија?

Управата за безбедност и контраразузнавање будно ги следи протестите и сите можни ризици по безбедносната состојба во Македонија. Будно се следат и информациите за можно делување на странски државјани, вели…

интервју / од Биљана Јовановска -

ПРВО СООЧУВАЊЕ НА СТАВОВИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА: Рускиот амбасадор ги изнесе своите ставови за Македонија наспроти оние на САД

Низ призмата на актуелните политички случувања кај нас, изминатиот период со свои соопштенија се огласија руското МНР и американскиот Стејт департмент – пишува Дејан Србиновски во Нова Македонија. Фактот дека…

живот / од Биљана Јовановска -

Д-р Вељановски, радиолог: Со маг­нет­на­та ре­зо­нан­ци­ја мо­же да се откри­јат најд­ла­бо­ки­те мо­зоч­ни тај­ни

На апа­ра­тот за маг­нет­на ре­зо­нан­ци­ја за 15 – 20 ми­ну­ти до­би­ва­ме фас­ци­нант­на мо­зоч­на ма­па со фи­ни пре­се­ци до еден ми­ли­ме­тар што ни овоз­мо­жу­ва да го гле­да­ме мо­зо­кот ка­ко на длан­ка….