Категорија живот

живот / од Биљана Јовановска -

Поврзал три контејнери и направил вила чија внатрешност ќе ве остави без текст!(фото)

Рециклирањето во последните години стана многу популарно. Овој тренд се задржа и во градежништвото, каде дизајнерите и архитектите од различни стари материјали создаваат нешто ново. Најдобар пример е оваа модерна…

живот / од Биљана Јовановска -

Точно е кога ви велат „ќе запознаеш некој кога најмалку очекуваш“

Многу сингл луѓе го слушнале советов многу пати во животот. Кога и да се пожалите на некого, тие секогаш ви кажуваат: Немој да се грижиш, ќе запознаеш некој кога најмалку…

живот / од Биљана Јовановска -

На 15 километри од Кичево – оаза на букова шума и лековита минерална вода!

Свињиште, планинско село на 15 километри од Кичево, веднаш покрај патот за Демир Хисар. Природата му дарила две добра. Букува шума и минерална вода, која лекува камен во бубрегот, камен…

живот / од Биљана Јовановска -

Мо­јот жи­вот е во Ма­ке­дон­ски Брод, ми­рен град со чист воз­дух и со до­бри лу­ѓе

Кри­сти Реј­чел Маг­но – Трај­ко­ски од гра­дот Ке­зон, Фи­ли­пи­ни де­нес жи­вее во Ма­ке­дон­ски Брод. Таа со Ма­ке­до­ни­ја се за­поз­на­ва пре­ку сво­јот со­пруг Бо­јан, со ко­го за­ед­но ра­бо­те­ла на брод. Та­му,…

живот / од Биљана Јовановска -

Мајка на прваче на Фејсбук: Огорчена сум, дали е ова тест за нивна возраст!?

Каков е овој тест за првачиња? Како мајка сум огорчена. Пола одделение доби единица поради ова. Рекоа ќе ги префрлат децата во друго училиште ако ова продолжи. Фер ли е?…

живот / од Биљана Јовановска -

Сакале да го фрлат стариот телевизор, но кога случајно погледнале што има во него – останале во шок!

Маж од Канада (68) бил изненаден кога властите му вратиле повеќе од 71.900 евра во кеса. Парите биле откриени во стар телевизор. Работници во фабрика за рециклирање ги откриле парите…

живот / од Биљана Јовановска -

Планинска убавина на само еден час од Скопје

Китка — планина во Македонија, која се наоѓа југоисточно од градот Скопје. Таа е дел од најголемиот македонски планински масив Мокра Планина и претставува негова североисточна гранка. На запад се…