Категорија здравје

живот / од Биљана Јовановска -

„Му дадов на синот канабис на своја рака!“ – Исповед на мајката на дете болно од рак откако докторите му дале неколку дена живот

Дерин Блеквел (17) на кого му биле дијагностицирани две форми на канцер, бил зависен од морфин поради јаките болки.  По години минати во болница, најпрво лечен од леукемија, која му…

живот / од Биљана Јовановска -

Сопругот остана без зборови кога ме виде после една недела – ослабев без никакви вежби!

Одржување на здрава тежина е многу важно, пред се поради здравјето. Да не зборуваме за тоа дека облеката подобро ќе ви стои и ќе изгледате поубаво. Со дебелината доаѓаат срцевите…

здравје / од Биљана Јовановска -

Можеби ја имате во дворот, а не знаете – оваа намирница чини 8.000 евра и вистинско богатство е за вашето тело

На пазарот е една од најскапите бидејќи таа прави чуда за вашето здравје. Станува збор за печурка која во народот е позната како кујнски дијамант или бел тартуф. Нејзината вредноста…

живот / од Биљана Јовановска -

Балканот полуде за оваа билка: Ја нарекуваат дар од Бога, а со хектар земја се заработуват 12.000 евра

Аронијата е билка која со право го носи прекарот билка која е дар од Бога. Популарна и се повеќе барана на пазарите. Станува збор за аронијата-растение кое го штити здравјето,…