Категорија гејминг

гејминг / од Биљана Јовановска -

Доаѓа крајот на Flappy Bird

Сензација која веќе со месеци ги излудува корисниците ширум светот, едноставна и заразна игра која доживеа вртоглава слава за кратко време. Меѓутоа, на оваа авантура и доаѓа крајот… Енгајен на…

гејминг / од Биљана Јовановска -

Колку пари дневно заработува креаторот на популарната игра Flappy Bird?

Креаторот на популарната мобилна игра Flappy Bird излезе со бројките од заработката во јавност. Донг Енгајен е креаторот на оваа популарна игра која за iOS беше лансирана во септември, додека…

гејминг / од Биљана Јовановска -

Александар Македонски на компјутерска игра од македонска продукција

„Освојувањата на Александар Велики“ се најдоа на компјутерска игра која ја создадоа графичкиот дизајнер и аниматор Елена Попова, програмерот Сандра Николовска, а на музиката на Дуња Иванова. – Добивме понуди…