Категорија иновација

вести / од Биљана Јовановска -

НЕМА СМЕТКИ ЗА СТРУЈА – СО ОВАА БАТЕРИЈА СТРУЈА ЗА ЦЕЛ ДОМ БЕЗ ДА СТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНА МРЕЖА

Младиот пронаоѓач од Чиле Мануел Мата измислил систем за самоодржливост на едно домаќинство, кое со неговиот изум може комплетно да се „откачи“ од електричната мрежа,а дополнително, електричната енергија која ќе…

иновација / од Биљана Јовановска -

Ова може да се сретне само на патиштата во Холандија! Револуционерно решение!

Возењето во мрак никогаш не е пријатно, а за граѓаните на Холандија да можат да бидат сигурни на патиштата, поставени се светилки кои ги предупредуваат возачите на сите препреки на…

иновација / од Биљана Јовановска -

Иновативен брод кој ќе посакате да го имате! (Галерија)

Иновативен брод креиран од студиото “Formaquadrat” кој дефинитивно ќе посакате да го имате. Овој иновативен брод нуди неверојатен луксуз. Наизглед тој има големина од само 8.5 стапки, но неговиот иновативен…

иновација / од Биљана Јовановска -

Светот го доби најточниот и најпрецизниот часовник

Новиот атомски часовник е претставен на 3-ти април и е три пати поточен и попрецизен од својот претходник. Американскиот национален институт за стандарди и технологија (NIST), наведува дека новиот часовник…

иновација / од Биљана Јовановска -

Неверојатно: Погледнете како ќе ги употребуваат змиите убијци во Германската армија!

Роботи-змии ќе им помагаат на германските армиски единици позади непријателските линии, главно во испраќање информации за положбата на непријателските сили. Германските вооружени сили наскоро ќе имаат нова единица “змија-робот”, која…