Категорија колумнизам

колумнизам / од Биљана Јовановска -

КОЛУМНА НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ: Секое училиште се плаќа!

Изборната кампања е живот во сфера на фантастика, а пост-изборниот период е живот во реалноста. Реалноста за СДСМ дојде. Почнаа штрајковите, производителите на праски ги истураат праските по автопатиштата. Реално…

колумнизам / од Биљана Јовановска -

ПРОГЛАС НА ГРАЃАНСКАТА ВЛАДА НА Р.МАКЕДОНИЈА: По откажувањето од целата Македонска историја следува и менување на границите!

Граѓанската влада во која членуваат голем дел на интелектуалци, меѓу кои професори, историчари, правници, актери, општествени дејци денес испрати проглас до Македонскиот народ. Истиот ви го пренесуваме во целост ГРАЃАНСКАТА…

колумнизам / од Биљана Јовановска -

НЕ СИ ТИ ВМРО, ЗА ЈАС ДА ТИ БИДАМ СЕСТРА: Од друштво на ЛГБТ поддржувачи, кодоши и предавници не се станува ВМРО!

Понекогаш е жално кога ги гледаш луѓето како се дават во своите фекалии, но овој пат не. Зошто јас би жалела некој кој од јадење фекалии, се проширил до степен…

колумнизам / од Биљана Јовановска -

(Анализа на Република)ЕУ И НАТО СО ЈАСНИ ПОРАКИ: Нема интеграција без сменето име

Не тре­ба­ше мно­гу за За­ев да се отво­ри. Да, це­ли че­ти­ри пр­сти. За „отво­рот“ му тре­баа ни по­ве­ќе, ни по­мал­ку, ту­ку „це­ли“ 10 де­на. Мно­гу вре­ме, ама до­кол­ку сте ин­сект…

колумнизам / од Биљана Јовановска -

КОЛУМНА НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ: Кој бомбардирал, тој да си ги земе бегалците!

Опаа! Работите една по една почнаа да излегуваат на виделина. Денес комесарот на ЕУ за миграции Димитрис Аврамопулос кажа дека наводно сеуште не е разговарано со нова, внимавајте добро „онаа…

колумнизам / од Биљана Јовановска -

КОЛУМНА НА СЛОБОДАН ТОМИЌ: Кога Данајците дарови носат….

Македонија е држава, Македонија не значи иредентизам! Само обединети и единствени ќе го одбраниме името Македонија! И затоа, не верувајте им на Данајците и кога дарови Ви носат!Само со заедничка…

колумнизам / од Биљана Јовановска -

Окупаторите и квислинзите во акција да ја сотрат нацијата

Прочитав во „Дудинка“ дека Миленко н` кара што не сме му посветиле макар колумничка на бесчесното, срамно телефонско часкање меѓу Фрле и Геро, каде што Гебелс му дава директиви на…

колумнизам / од Биљана Јовановска -

КОЛУМНА НА НАТАЛИЈА ИВЧЕВА: БРИКС VS НАТО – Раѓањето на биполарниот свет

Сојузот на НАТО, гледано реално и нема некоја голема моќ. Ако ги исклучиме САД кој алијансата ја користат како оправдување за нивната полициска работа главно во Европа, поради што и…