НА СЕКОЈ ГРАНИЧЕН ВЛЕЗ ВО МАКЕДОНИЈА СТОИ: Добредојдовте во земјата на шампионите (ФОТО)

од Биљана Јовановска 0

144649-na-sekoj-granichen-vlez-vo-makedonija-stoi-dobredojdovte-vo-zemjata-na-shampionite-foto

вропскиот, регионален и македонски првак, РК Вардар се вклучи во кампањата на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, за подигање на сообраќајната култура кај сите учесници во сообраќајот.

Пред неколку дена низ улиците на Скопје излегоа билборди со мотото: ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ЗЕМЈАТА НА ШАМПИОНИТЕ, ВОЗИ ОДГОВОРНО. Од денеска на сите гранични премини низ Македонија ќе ве пречекаат постери со истата порака на англиски и на македонски јазик, кои се наменети за информирање на странските посетители во чија земја доаѓаат и како треба да се однесуваат во собраќајот.

Кликни на било кој од предлозиве и ќе се тргнат :)
error: Еби се!!!!!