ГРАЃАНИТЕ ГНЕВНИ НА СЕЛЕКТИВНОСТА НА МВР: Социјалните мрежи вријат – „Ќе направите ли рација на другата страна на Вардар?“

од Биљана Јовановска 0

drzavna-bolnica-policija-640x318-768x381

Голем дел од граѓаните ја поддржуваат и оправдуваат големата полициска акција која во саботата ја реализираше Министерството за внатрешни работи, а која имаше цел да воведе ред во работењето на угостителските објекти. Но, има и такви кои што сметаат дека ваквите акции треба да се остават во минатото.

МВР во соработка со УЈП, Државниот пазарен иснпекторат и Инспекторатот за труд преземаа мерки и активности за контрола на угостителските објекти по сите основи при што беше извршена контрола во вкупно 24 угостителски објекти на подрачјето на СВР Скопје. Во осум од нив е евидентирано присуство на малолетни лица, а приведени се четири малолентици, двајца за користење наркотични средства, а двјца за утврдување идентитет. Поради утврдени неправилности затоврени се 13 угостителски објекти, а на едукација се повикани пет сопственици на угостителски објекти – рече портпаролот на МВР Тони Ангеловски на прес-конференција.

На социјалните мрежи граѓаните коментираат за акцијата на полицијата. Таму најчесто се поставува прашањето: Дали МВР ќе реализира ваква полициска акција на друга страна на Вардар? Под терминот „другата страна на Вардар“ граѓаните мислат на албанскиот дел во Скопје, односно на општината Чаир.

loading…

Вo Чaир, Тoпaнскo… Ќе oтидете? Или ГПС ви требa? Ѓубрињa лaжливи“ – напиша Александар на Твитер.

„Малку на запад покажете ваква сила. Ќе најдете нешто повеќе од малолетници во локалите.“- коментира Ненаспана муцка.

„ЕБР за УЈП и трудова инспекција пуштивте. Браво! Одете мудоњи да ве видам утре кај Пластичарине или тргнете ги колине со пајак на Мавровка да поминам со кола ко човек, а не да се расправам секој ден со сомнителни муцки. Дотогаш ќе бидете пички, а ја нерамноправен у својата држава“, додава Ките Толос на твитер.

Но, голем број граѓани даваат поддршка на акцијата на МВР. Велат дека ако сакаме да изградиме вистинско и здраво општество тогаш полицијата треба да работи на ваков начин.

Девојката на Тарзан на твитер напиша: Пофалба за ова! Кога ќе видиме полиција да казнува возачи кои возат по тротоар? Кај Кјуби на пример секое утро во 5мин најмалце 10 возила шибаат по тротоар! Што праиме со Партизанска 200км/ч што коли што мотори. Во Чаир на пешачки пропуштаат само прегазен пешак,се шиба на црвено.

Во ноќната акција на МВР во соработка со повеќе инспекциски служби се затворени вкупно 13 угостителски кафани, а контроли биле извршени во 24 објекти.

Кликни на било кој од предлозиве и ќе се тргнат :)
error: Еби се!!!!!