Историска промена на Фејсбук – кога ќе се логирате ќе нема лозинка, туку ќе го сторите ова

од Биљана Јовановска 0

profimedia-0112772696

Ликот на корисникот во последно време добива големо внимание.

Фејсбук вложува и во овој сегмент на ИТ технологијата, па според наводите на TheNextWeba,  компанијата ќе ја користи опцијата препознавање на ликот, поради подобрување на безбедноста на корисничкиот профил.

Lice starije žene

Според извештаите, функцијата во моментов се тестира. Наводно, оваа функција е тешка за хакнување.

Во моментов нема многу детли за технологијата која се користи и нејзина имплементација, а Фејсбук сѐ уште се нема офоцијално изјаснето кога оваа опција ќе пристигне до корисниците.

fejs

Кликни на било кој од предлозиве и ќе се тргнат :)
error: Еби се!!!!!