ЗИМСКО ВРЕМЕ: Стрелките на часовникот се враќаат за час наназад – ЕВЕ ОД КОГА

од Биљана Јовановска 0

spring-time-change

На 30 октомври 2016 година во 3 часот по полноќ почнува зимското сметање на времето.

Таа ноќ стрелките на часовникот се враќаат ден час наназад.

Преминувањето на летно и зимско сметање на времето прв пат е забележано 1916 година, во земјите на северот од Европа поради заштеда на енергија.

 

Кликни на било кој од предлозиве и ќе се тргнат :)
error: Еби се!!!!!