Пешевски во еден ден потпишал 86 концесии за отварање на рудници

од Биљана Јовановска 0

pesevski

Концесии за отворање на 86 рудници низ цела држава во 2012 година, потпишал  поранешниот вицепремиер за економски праша Владимир Пешевски. Сите концесии биле потпишани во еден ден, тврди активистот од Граѓанската иницијатива  „Спас за Богданци“ Јован Џалев во емисијата ПРОЦЕС на НОВА.

Вкупно 22 од овие концесии се на потегот од Кавадарци до Валандово, а останатите продолжуваат се до Старо Нагоричане, кумановско. Со ова, според Џалев, претходната власт од земјоделска, планирале да ја претворат Македонија во рударска земја.

Кликни на било кој од предлозиве и ќе се тргнат :)
error: Еби се!!!!!