Џалев: Казандол – геноцид за граѓаните на Дојран, Богданци и Валандово

од Биљана Јовановска 0

proces-110-emisija

Која е вистината за рудникот Казандол? Каква опасност крие јаловината со сулфурна киселина и цијанид која останува по одвојувањето на бакарот?Кои се опасностите за почвата, растенијата, живиот свет и луѓето?

Што после референдумот? Дали инвеститорот ќе се откаже? Какво е расположението кај новата власт за решавање на овој проблем? За сето ова, но и како Пешевски потпишал концесии за 86 рудници во 2012 година на територија на цела Македонија, во ПРОЦЕС зборува Јован Џалев, активист од Граѓанската иницијатива„Спас за Богданци“ и „Спас за Дојран“.

Кликни на било кој од предлозиве и ќе се тргнат :)
error: Еби се!!!!!