(Вознемирувачко)МУ ПРЕСУДИ НА ЛИЦЕ МЕСТО: Неочекувана реакција на старецот, кој го усмрти крадецот во неговата продавница!

од Биљана Јовановска 0

kradci_USA

Огнено оружје и неочекувана реакција на сопственикот, оневозможија крадците да ја ограбат продавницата за оружје.

Во градот Мејблтон во Џорџија, САД при упад во продавница за оружје загина еден од крадците. Возрасниот сопственик на продавнициата Џими Грувер не се исплашил од разбојниците, па со прецизен погодој го усмрти вооружениот крадец.

Престрелката во продавницата е забележана на камерите од видео надзорот, со што Грувер има доказ дека пукал во самоодбрана и на тој начин го спасил неговиот живот и имот, но и животот на вработениот во продавница.

Полицијата на лице место утврдила дека престрелката била обострана и Грувер го користел оружјето во самоодбрана.