Дојран смрзнат како мразулец – ДОЈРАНСКО ЗАМРЗНА ЦЕЛОСНО!

од Биљана Јовановска 0

soros-2-640x445

Јануари 2017, минус богзнае колку, во Дојран надвор само чамците заглавени во мразот, понекој трактор и два-тројца наоблечени јунаци. Состојбата на езерото – замрзнато, ама кормораните и чапјите мака немаат.

Без проблем би се фрлале и по рипче и по крст. Само Ескими фалат за сликата да биде комплетна. Смрзнувачка, ама убава.

451779-ustavot-e-jasen-ako-gruevski-ne-formira-vlada-kje-ima-novi-izbori Atanas-Kirovski-firmi gruevski-ik-640x404 osmani-640x316 sasko-kocev-koga-bev-student.fw soros-2-640x445 soros-640x305 timoti-less