И во Данска се изненадени од снегот

од Биљана Јовановска 0

danska

И Данците оваа зима се изненадени од снегот. На сликата се гледа дека улиците не се пипнати воопшто, ама затоа патеките за пешаци и велосипеди се ичистени. Данците веруваат дека ако го загадуваш воздухот, сам треба да си го ичистиш патот.