ФОТО: Триумфалната порта во Париз обоена во боите на Македонија

од Биљана Јовановска 0

triumfalna-vo-boi-na-makedonija-640x335

Пред почетокот на актуелното машко Светско ракометно првенство кое ќе се одржи во Франција, организаторот на уникатен начин го започна последното одбројување до стартот.

Вечерва Триумфалната порта во Париз е во знакот на Мундијалот со оглед на тоа што е обоена со боите на сите 24 ракометни нации кои наизменично се менуваат.

Меѓу нив секако се и националните бои на Македонија, жолтата и црвената.