Синот на поранешниот претседател на Полска пронајден мртов – ЕВЕ ШТО СЕ СЛУЧИЛО

од Биљана Јовановска 0

121040317-97485

Еден од четворицата синови на поранешниот претседател на Полска и основачот на синдикатот Солидарност, Лех Валенса, е пронајден мртов во својот стан во северниот град Гдањск.

Телото на Пжемислав Валенса (43) го пронашол член на семејството. Портпаролка на полицијата изјави дека форензичарите прелиминарно исклучиле можнопст некој да придонел за негова смрт.

Пжемислав беше трето од осумте деца на Лех Валенса – четири синови и четири ќерки.